Nem minden hős visel köpenyt – nyugdíjas életmentők Miskolcon

Megosztás

Több ezren esnek össze évente az utcán hirtelen szívmegállás miatt. Ilyenkor a mentők kiérkezéséig az azonnali elsősegélynyújtás életet menthet, azonban tisztában kell lenni az életmentés alapvető tudnivalóival. Ezeket az ismereteket szerezhetik meg mindazok, akik részt vesznek az Országos Mentőszolgálat „Hősképző Tanfolyamán”, amelyet minden hónapban megszerveznek a megyeszékhelyek mentőállomásain.

A hétfői Hősképzésen egy nyugdíjas csoport is részt vett Miskolcon, hogy elsajátíthassák a az életmentő lépéseket. Amint hallottak az ingyenes lehetőségről, azonnal jelentkeztek. Elmondásuk szerint sok időt töltenek együtt, szabadidejükben közösen szerveznek programokat, ezért mindenképpen meg akarták tanulni, hogy mi a teendő baj esetén. A 2 órás program nemcsak hasznos ismeretekkel szolgált, de jó csapatépítő programnak is bizonyult, ahol ismét bebizonyosodott, hogy bárki elsajátíthatja az újraélesztés lépéseit.

Az újraéletsztés alapvető lépéseit bárki elsajátíthatja (egeszsegkalauz.hu)

Az Országos Mentőszolgálat társadalmi ismeretterjesztő programjával igyekszik elérni, hogy a magyar iskolákban legyen tananyag az újraélesztés, illetve, hogy javuljon az újraélesztési tudás és hajlandóság Magyarországon. Az alábbi videó is ezt a célt szolgálja.

Tartsd életben! Újraélesztés egyszerűen és gyorsan

Ments életet Balával! – csak a mellkas nyomásával A Valami Amerika 2 szereplőivel együtt mi is hisszük, hogy a humor és a zene segít a laikus, egyszerűen és gyorsan megjegyezhető újraélesztési ismeretek elsajátításában. Van megoldás, ha esetleg számunkra is gondot okoz a szájon át való lélegeztetés, és hirtelen zavarunkban nem szeretnénk ilyen kontaktusba kerülni egy bajba jutott embertársunkkal.

Stayin alive

Forrás: OMSZ Facebook oldala, csillagpontradio.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek